Raduha 2062 m

datum: 25.01.2024

Planinsko društvo Celje–Matica, vas z vodnikom PZS Draganom Pavlovićem vabi v soboto 3. 2. 2024 na RADUHO – Kamniško-Savinjske Alpe.

Dostop
Odhod izpred Telekoma Lava Celje ob 6.15 uri, Šempeter parkirišče Špar ob 6.30. Zapeljemo se v smeri Mozirja in naprej proti Logarski dolini. V kraju Strmec sledimo oznakam za Snežno jamo in Raduho do planine Kosmačeve Hrastke. Malo pred planino parkiramo ob gozdni cesti - našem izhodišču.

Opis poti
Z izhodišča se usmerimo peš po poti z oznakami Koča na Loki. Markirana stezica poteka skozi gozd v rahlem vzponu, prečimo pobočje proti jugozahodu. Od lovske koče hodimo po gozdni cesti do razpotja in desno po kolovozu do Koče na Loki. Od tu pot nadaljujemo po markirani poti čez Durce mimo Male Raduhe. Malo naprej z desne se nam priključi plezalna pot od Koče na Grohotu. Od tu se pot nekoliko strmeje prične vzpenjati in nas čez nekaj minut pripelje na visoki vrh Raduhe. Na vrhu je vpisna knjiga s žigom (Slovenske planinske poti). Z vrha se nam odpre lep pogled na vrhove Kamniško Savinjskih Alp.

Sestop
Sestopamo krožno do Koče na Loki, nato nadaljujemo po poti vzpona do izhodišča.

Trajanje ture skupaj: cca. 6 ur

OBVEZNA OPREMA: Čelada, palice, krplje, dereze, osebna oprema in dokumenti, hrana in pijača iz nahrbtnika. Pri vrnitvi se ustavimo na topli pijači in malici .

STROŠKI PREVOZA: 15€

PRIJAVE V DRUŠTVENI PISARNI ALI NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO do petka 2. 2. 2024.

VO PD Celje Matica

Tel. št.: 041 442 993