izlet - vabilo

datum: 24.02.2022

KISLICA in STENICA , 05.03.2022

PLANINSKO DRUŠTVO CELJE MATICA                                                                                                                                                                                 Celje  24.2. 2022

V O D N I Š K I   O D S E K

STANETOVA 20, 3000 CELJE

Tel.: 03 492 4850, 051 338 358

KISLICA  in  STENICA

Planinsko društvo Celje –Matica, vas z vodnikom PZS Draganom Pavlovićem

vabi v soboto, 5.3. 2022 na Kislico (994m) in Stenico (1091m)

(nezahtevna markirana pot in nezahtevno brezpotje )

Dostop

Odhod  izpred Telekoma  Lava Celje ob 7.00 uri. Z osebnimi avtomobili se zapeljemo v smeri Frankolovo-Zreče . Pri tabli grad Lindek zavijemo levo in se pripeljemo do parkirišča ob gozdu.

Opis poti

Z parkirišča(440m) se usmerimo po gozdni cesti (markacija), prečimo potok, nato se cesta spremeni v kamniti kolovoz. Nekoliko višje pridemo do slapa Lindek ,nad slapom zapustimo markirano pot.  Vzpenjamo se po vidni stezici do prvega možica, zavijemo ostro v desno. Pot se začne zmerno vzpenjati po pobočju, kmalu pridemo na širšo gozdno cesto. Hodimo levo po cesti do ovinka in slabo vidne puščice, nato navzgor v gozd do grebena Kislice. Pot je dobro uhojena in po krajšem vzponu preko korenin in skalnih skokov smo pri razgledniku Špičasti vrh.

Z Vrha (994m) sestopamo proti zahodu, zapustimo markirano pot in se ostro desno po kolovozu mimo kapelice in kmetije povzpnemo do prevala. Naprej hodimo desno po grebenu do vrha Stenice (1091m).

Sestop: Z vrha nadaljujemo proti vzhodu po markirani poti, krožno do gradu Lindek in naprej na izhodišče.

Trajanje ture skupaj : 4-5 ur

OBVEZNA OPREMA:  osebna oprema, dokumenti, hrana in pijača iz nahrbtnika. Pri povratku se  ustavimo v gostišču na  pijači in malici.

PRIJAVE  V DRUŠTVENI PISARNI  ALI  NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO do petka 04.03.2022

VO PD Celje- Matica

Tel.  041 442 993