Vabilo: Kobariški Stol (1673m)

datum: 09.05.2024

kategorija: pohodi in izleti

Planinsko društvo Celje - Matica vas z vodnikom PZS Draganom Pavlovićem vabi v soboto 11. 5. 2024 na Kobariški Stol (delno zahtevna pot).

Odhod izpred Telekoma Lava Celje ob 5.00 uri. Zapeljemo se po AC v smeri Ljubljana do odcepa na medkrajevno cesto za Logatec - Tolmin - Kobarid. Iz Kobarida nadaljujemo proti mejnemu prehodu Robič. Pri vasi Staro selo zapustimo glavno cesto in se desno vzpnemo do Breginja, kjer parkiramo pri cerkvi.


Opis poti: S parkirišča nadaljujemo mimo cerkve po asfaltni cesti proti Stolu in Muzcu. Višje se asfalt konča in po makadamu pridemo mimo starega mlina do označenega razpotja, kjer nadaljujemo v desno (levo cerkev Marije snežne). Nadaljujemo do naslednjega razpotja in ponovno desno v smeri Stola in Sv. Marjete (973m). Od cerkve se strmo skozi gozd in travnata pobočja povzpnemo na neizrazit stranski greben s katerega se nam odprejo lepši pogledi na Jadransko morje, Breški Jalovec in greben Muzcev. Pot se strmo vzpenja, nato preči strma pobočja do glavnega grebena in desno po grebenu do vrha Stola.
Sestop: Hodimo po grebenu do Velikega Muzca in sestopimo po markirani poti do Breginja.
Trajanje ture: Skupaj 6 ur. V Kobaridu se ustavimo na topli hrani in pijači.

Obvezna oprema: Osebna oprema primerna glede na vremenske razmere, osebni dokumenti, zaščita proti soncu. Hrana in pijača iz nahrbtnika.
Strošek prevoza: 25€

 

PRIJAVE V DRUŠTVENI PISARNI ALI NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO do petka 10. 5. 2024.

V primeru slabega vremena bo pohod preložen na drug termin.
 

VO PD Celje- Matica
Vodja izleta Dragan Pavlović

Tel. 041 442 993