izlet - vabilo

Gorski kotar- Samarske in Bijele stijene

Vabimo vas na dvodnevni  pohod v  Gorski Kotar- na Samarske in Bijele stijene

Odhod udeležencev je v soboto 20.5. 2023 ob 5.00 uri izpred Telekoma Lava

Dostop: Peljali se bomo po avto cesti do Ljubljane izhodišče jug in nadaljevali po medkrajevni cesti Škofljica -Kočevje do mejnega prehoda Petrina. Prečimo mejo in nadaljujemo vožnjo skozi naselje Brod na Kolpi-Delnice do izhodišča  Mrkopalj (824m) do pl.Doma v vasici Tuk in naprej po makadamski cesti cca13km do parkirišča v neposredni bližini Ratkova zavetišča.

Opis poti : Z parkirišča nadaljujemo po dobro označeni poti v smeri najvišjega vrha zahodnega dela Samarskih sten. Pot nadaljujemo proti južni skupini vrhov i se vrnemo krožno na izhodišče. Večerja in nočitev v pl Domu. Čas hoje cca 9-10 ur.

Drugi dan po zajtrku izvedemo pohod na Bijele stijene. Čas hoje 6-7 ur.

Težavnost:  zahtevna tura, primerna za planince z dobro telesno pripravljenostjo

Oprema: Oblačila in obutev primerna vremenskim razmeram, pohodniške palice, krema za zaščito proti soncu.

Imejte veljavne osebne dokumente, zdravstveno in planinsko izkaznico. Obiskovalci  Hrvaške planinske obhodnice ne pozabite dnevnike. Hrana in pijača iz nahrbtnika.   Večerja in zajtrk po dogovoru v pl. domu. Cena prenočišča na osebo

V primeru slabega vremena bomo izlet preložili na drug termin.

Povratek domov 21.5.2023 v popoldanskih urah.

STROŠEK PREVOZA 27 €

PRIJAVE V DRUŠTVENI PISARNI  ALI  NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO  do petka 18. 5. 2023

V-PO PD Celje- Matica