Pohod od Litije do Čateža

datum: 28.10.2017

kategorija: pohodi in izleti

31. POPOTOVANJE PO LEVSTIKOVI POTI
Datum: sobota, 11. november 2017
Odhod avtobusa: ob 6:00 izpred Arene Z`dežele (Mercator center na Hudinji) …v nadaljevanju Celje Celjski dom, Polule, Košnica, Tremerje, Laško….
Prevoz z avtobusom znaša 15,00 €/osebo (cena ne vsebuje prijave)

Prijave čim prej, plačilo na sedežu društva najkasneje do srede, 8.11.2017 oziroma le do zasedb mest v avtobusu.

(Društvena pisarna PD Celje Matica, Stanetova 20, Celje ,  je odprta ob sredah in četrtkih med 10:00 in 12:00  ter 14:00 in 16:00 .) INFO: Čakš Marko , 040 670 770

 

4    9    3

Trasa poti: Litija (start in prijave) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska…
severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
južna pot: … Ježni vrh – Vinji vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).

Razhodnja, zaključna prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.

Cilj prireditve je odprt do 17. ure na Čatežu.Avtobusni prevozi: S cilja bo avtobus proti domu  odpeljal ob 17:00 uri


Splošni pogoji: Hodite na lastno odgovornost ob normalno tekočem prometu na javnih cestah. Dolžni ste se pomikati po ustreznih prometnih površinah, ki so namenjene za hojo pešcev, če pa teh ni, pa ob desni strani vozišča v smeri gibanja. Ob zmanjšani vidljivosti morate imeti na vidnem mestu ustrezna odsevna telesa. Na prireditvi je prepovedano teči, ker prireditev ni tekmovalnega značaja. Organizator bo poskrbel za ustrezno zdravstveno službo. Prijave so obvezne, kjer boste prejeli poseben Dnevnik Levstikove poti, če ga še nimate iz prejšnjih let. Organizator poskrbi za varnost udeležencev, ki se bodo prireditve udeležili organizirano s prijavo in potrditvijo pri organizatorju na startu prireditve.

Z udeležbo na prireditvi vsi udeleženci soglašajo, da so lahko predmet fotografiranja ali snemanja za javne in zasebne potrebe. Vsak udeleženec ob plačilu registracije prejme dnevnik poti, revijo Levstikova pot in posebno spominsko čepico jubilejnega pohoda.

 

 

POZOR!

Posebej pa bi vas radi opozorili na spremenjen prometni režim za avtobus, s katerim se bomo pripeljali na prireditev. Nanaša se na cilj na Čatežu, od koder potem odpotujemo domov.

Zaradi novogradnje oziroma širitve podjetja TEM, d.d., na Čatežu bo promet tam spremenjen. Parkirnih mest za avtobuse na vzhodni strani Čateža okrog podjetja TEM, d.d.,kjer smo vedno parkirali, toktrat ne bo mogoč, zato bodo vsa parkirna mesta za avtobuse urejena na zahodni strani Čateža.

Da boste na cilju na Čatežu lažje našli svoj avtobus, morate imeti pri sebi voznikovo telefonsko številko, ki jo boste prejeli že zjutraj. Dodatne informacije pa boste dobili tudi na cilju na kontrolni točki Levstikove poti.