Postojanke Organi Zgodovina Arhiv V vednost...

Markacijski Narava... Pohodništvo Izletništvo VO GRS-Celje

Alpinizem Vodniki ŠPO Mlad.odsek

PLANINSKI IZLETI IN POHODI

INFORMACIJE:

PREDLOG PREDVIDENIH AKTIVNOSTI DRUŠTVA V LETU 2016

...

DEBELI KUK(1269m) – VELIKI STOLAC(1406m)

Planinsko društvo Celje –Matica, vas z vodnikom PZS Petrom Pasarjem

vabi od 21.5. – 22.5. 2016 na dvodnevni potep  po Južnem Velebitu.

Odhod v petek 20.5. ob 16 uri izpred Telekoma Lava. Zapeljemo se mimo Rogaške Slatine, skozi mejni prehod Dobovec in že smo na avtocesti ki nas zapelje vse do izvoza Jasenovec in še nekaj kilometrov do našega prenočišča v Starigradu. Zgodaj zjutraj se zapeljemo do Tribanj Kruščica in od tam do našega izhodišča Ljubotić. Markirana steza nas v 1h 30 pripelje do Kamnite galerije, ki je delo Tateka velikega ljubitelja Velebita. V naslednji uri in pol smo pri zavetišču Tatekova koliba, ki se nahaja pod Stapom. Od tu smo v naslednji uri na Debelem kuku. Iz vrha nadaljujemo proti naslednjemu vrhu  Panos(1258m), kjer je zgradba bivše JNA. Čaka nas še vzpon na Veliki Stolac in iz vrha sestop do Šugarske dulibe(1212m), kjer prenočimo. Hoje za ta dan 11-12h. V zgodnjem nedeljskem jutru zapustimo dulibo in se nedaleč vstran povzpnemo še na  Saljev kuk(1199m). Iz vrha nas čaka samo še sestop do obale v Križac – u(4-5h).

STROŠKI PREVOZA  50€

OPREMA: spalne vreče

PRIJAVE  V DRUŠTVENI PISARNI  ALI  NA SPODAJ NAVEDENO TELEFONSKO ŠTEVILKO ZARADI VSEH POTREBNIH PRIPRAV DO 12.5. 2016

V-P O PD Celje- Matica